fbpx

2022 için Yatırım Sunumunuzda Bulunması Gereken 5 Slayt

2022 için Yatırım Sunumunuzda Bulunması Gereken 5 Slayt

Bir iş fikrini hayata geçirmek ya da girişimini büyütmek isteyen birçok girişimci, belirli bir ölçüde maddi destek elde edebilmek için yatırımcılarla çeşitli görüşmeler yapmalıdır. Girişimciler için oldukça önemli olan yatırım görüşmelerinin öncesinde ise dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Peki, etkili bir yatırım sunumu nasıl olmalıdır ve yatırım sunumunun amacı nedir?

Bodrum Angel olarak bu yazımızda, “2022 için yatırım sunumunuzda bulunması gereken 5 slayt” konusunu ele alacağız.

Yatırım Sunumu Nedir?        

Pitch Deck olarak da bilinen yatırım sunumu, girişimcilerin gerekli finansal desteği ararken yatırımcıların dikkatini çekmek için hazırladıkları kısa bir sunumdur. Girişimciler iki farklı şekilde yatırım sunumu hazırlayabilir. Bunlardan ilki, yatırımcılarla e-posta adresi üzerinden paylaşılacak olan ve daha çok bilgi içeren bir sunumdur. İkincisi ise daha fazla görsel ve özet bilgiler ile hazırlanmış ve yüz yüze yapılan bir satış görüşmesidir. Genel olarak bir yatırım sunumu; sade ve ilgi çekici olmalıdır. Ayrıca bir yatırım sunumunda en fazla 19 sayfa slayt olması gerekir. Peki bir yatırım sunumunun amacı nedir?

girişimci-yatırım-sunumu

Yatırım Sunumunun Amacı Nedir?

Yatırımcı sunumunun amacı; iş fikriniz veya oluşturmuş olduğunuz girişim için finansal destek almanızı sağlamaktır. Kısacası, kendi işinizi ya da fikrinizi finansal destek alabileceğiniz bir yatırımcıya pazarlamak olarak ifade edebiliriz. Yatırım sunumunda dikkat etmeniz gereken noktalar olduğu gibi uygulamamanız gereken kriterlerde mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Sunumuzda sıkıcı, uzun metinler veya paragraflar olmamalı.
  • Kullandığınız kelimelere dikkat etmelisiniz. Özellikle dini görüş ve siyasi görüş içeren kelimeler kullanmamalısınız.

Bunun yanı sıra etkili bir yatırımcı sunumu için bulunması gereken 5 temel slayt vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Vizyon ve değer önerisi  

Başarılı bir yatırım sunumunun en önemli bölümlerinden birisi vizyon ve değer önerisini ele aldığınız bölümdür. Sunumunuzun bu bölümünde iş misyonunuzu ve nasıl bir çözüm geliştirdiğinizi ele almanız gerekir. Mevcut problem için planlanan yatırım uygulamaya konulduğu zaman ortaya başka bir sorunun çıkmayacağı da bu bölümde belirtilmelidir.  Ayrıca planlanan yatırım uygulandığında ise çıkacak yeni bir problemin oluşması sonucu bu problemin nasıl çözüleceğine dair planlarınızı da anlatmanız oldukça önemlidir.

yatırımcı sunumu bodrum angels

Problemimiz Nedir?       

Bu bölümde projenizi hangi problem üzerine geliştirdiğinizi ve yapmak istediklerinizi detaylı bir şekilde açıklamalısınız Kısacası potansiyel yatırımcılara kendimizi çok iyi bir şekilde anlatmalısınız. Yatırımcılar bir probleme çözüm sunan girişimcilerin fikirlerini daha dikkat çekici bulur. Bu durum, işiniz için daha kolay finans desteği bulmamızı sağlayacaktır.

Hedef pazar ve fırsat nedir?    

Bu aşamada hedef pazarınızı ele almanız gerekir. Hedef pazarınız içerisindeki kişilere hizmet verebilecek rakip firmalar hakkında bilgi vererek sizin farkınızın ne anlatmalısınız. Hedef kitlenize ulaşmanın yolu dijital pazarlar aracılığı ile kanallarını kullanmaktır.

Yol haritası Nedir?         

Bu aşamada, projenin nasıl ilerleyeceği hakkında bilgi vermeniz gerekir. Projenin önemli adımları ve bunlar için tahmini hesaplamalarınızı yatırımcıya aktarmanız oldukça önemlidir.

Pazarlama ve satış stratejisi

Sunumunuz bu aşamasında ise projenizin ne kadar süreden sonra yatırım gelirini elde edeceğini belirtmelisiniz. Pazarlama ve satış stratejilerinizin yatırımcıya aktarılması, projenin geleceğinin değerlendirilmesi açısından büyük öneme sahiptir.

 

Bodrum Angels ekibi olarak bu yazımızda, yatırım sunumunda olması gereken 5 slayt konusunu ele aldık. Amacımız, Türkiye’deki sermaye sahiplerine ulaşarak yatırım gücü oluşturmak ve karşılıklı fayda sağlayacak iş birliklerini değerlendirmektir. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Öneri İçerik: Melek Yatırımcı Kılavuzu: Temel Başlangıç Metrikleri 

Sektör hakkında daha fazla bilgi almak için ve Bodrum Angels Blog’u takip etmeye devam edin. Bizimle iletişime geçmek için web sitemizi ziyaret edin.

Sosyal Medya’da Bodrum Angels.

About The Author

Yorum bırakın

Scroll to Top